Galerie en woonhuis te Schoonhoven

Ruige baksteen, vermetseld en uitgekrabd

Woning Schoonhoven tuin
De galerie en het woonhuis voor Jan en Anneke van Nouhuis in Schoonhoven, is naar de Havenstraat en Weergang opgetrokken uit ruige baksteen, alleen vermetseld en uitgekrabd, niet gevoegd.

De hoop is dat varentjes en plantjes een plek op de muur krijgen, zoals ze dat hebben op de historische muren in de directe omgeving. De open kant van de L vormige bebouwing, is bekleed met onbehandeld fijnbezaagd western red cedar en vormt een natuurlijk decor voor de ommuurde binnenstadstuin. De plattegrond heeft in het midden een kern met garderobe, toilet en keuken, waar aan een kant de galerie is, en aan de andere kant de woonkamer. In de galerie heb je door hoge ramen zicht op de scheve toren van Schoonhoven. www.studio925.nl