Villa Reeuwijk

Een villa op een eilandje in de plas

Villa Reeuwijk Rijnsdorp
De villa staat op een eilandje in de plas Elfhoeven. De vertrekken zijn rondom een centrale entreehal gegroepeerd. Deze hal loopt door van de begane grond tot aan het dak.

De verdieping wordt daardoor in twee helften verdeeld, die met elkaar verbonden zijn door een bruggetje. Deze open ruimte wordt begrensd door grote glazen ramen en een glazen dak met PV-cellen opgenomen in de dubbele beglazing. Het landschap van plas en ommeland dringt diep de woning binnen. Het metselwerk van Kolumba stenen loopt door in deze hal, waarbij sommige stenen uitstekend zijn vermetseld. Aan de plaskant loopt de woonkamer over in de eetkamer en de keuken. De gevel is bijna geheel voorzien van deuren onder een glazen luifel die naar binnen doorloopt.