uitbreiding Moskee Arrabitha Al-Islamia

Stichting Moskee Arrabitha Al-Islamia is een organisatie die in 1990 door (vooral) Marokkaanse ouders in Osdorp is opgericht. De Stichting is zeer betrokken in de wijk en actief op sociaal-, educatief- en maatschappelijk terrein.
In 2001 heeft de stichting een nieuwe moskee laten bouwen. De stichting heeft op dit moment 600 actieve leden. 95% van de leden zijn buurtbewoners. Bijna elke lid vertegenwoordigt een gezin. Het is een grote gemeenschap die erg verbonden is aan de stichting en aan de wijk. Door het aantal leden en het grote aantal kinderen werd de ruimte te krap. Er waren met name onvoldoende ruimtes beschikbaar om de jeugd op te kunnen vangen. De Arrabitha Al-Islamia moskee is daarom uitgebreid met extra les- en bijeenkomst- ruimtes.
De raamstroken ritmeren de gevels en worden geaccentueerd door uitstekende penanten. Bij de vijf entrees, met uitstekende muren, zijn vides en lichtstroken in het dak aangebracht. Aan de zijde van de Waterschapstraat zijn de raamopeningen voorzien van opengewerkt metselwerk. Het metselwerk is grotendeels in blokverband gemetseld. Op het glas van de entreedeuren is een print aangebracht.